Een juiste houding vanaf het begin is belangrijk. We helpen u een juiste combinatie kiezen van kin– en schouderstuk.

Wij houden 30 soorten kinstukken en 7 soorten schouderstukken altijd op voorraad. Wij zoeken samen met u tot het past.

 

We maken kinstukken op maat.

 

We hebben ook lederen, zeemlederen en anti-allergeen kinstukken, ook voor kleine maten.

 

 

 

U kan stemsleutels, knopjes, staartstukken en kinstukken laten vervangen door versierde of aangepaste exemplaren in zwart ebbenhout, rosewood, boxwood, met nikkel, zilver, paarlemoer of goudbeslag. Met of zonder inleg of gesculpteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle types schouderstukken van WOLF, KUN, Augustin-VLM, Artino, Bonmusica (ook kleine maten en alle maten altviool), MAX: in alle maten en kleuren. Hout, metaal, kunststof. Ook alle onderdelen van deze schouderstukken.

 

Vivacello

Voor cellisten en bassisten hebben we vele soorten pinnen en knikpinnen (o.a. Weidler en Stahlhammer), en alle mogelijke pinhouders en cello– en basplankjes. Zowel staal als carbon. Stalen pinnen kunnen op maat gedraaid worden, bijvoorbeeld als u niet-standaard inkepingen wenst.

 

Plankjes worden op uw maat aangepast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel beter dan bashoeen met ingebouwde wielen: voor baswielen kan de schacht en  de blokkering op maat gemaakt worden (liever dan dat u uw bas moet laten aanpassen…). Volle rubberband of opblaasbare band.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of nog makkelijker: bastrolley met grote zachte luchtbanden. De trolley kan je omvormen tot een verstelbare basstoel.

 

Let op: de voorraad bastrolley’s is bijna uitgeput.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wittner hi-tech stemsleutels voor viool en cello

De splinternieuwe  Pirastro KorfkerRest schoudersteunen van esdoorn voor viool. Ultralicht voor onbeperkte klankvrijheid.

Isny: de nieuwe Wittnerschoudersteun voor viool. Volledig instelbaar op elke schouder, nu ook te combineren met hypoallergene kinstukken van Wittner.

Volledige nieuwe collective schouderstukken van Viva. Nieuwe vorm, kleinere stukjes voor de allerkleinsten.

SAS kantelbare kinsteunen: van zeer hoog tot zeer laag, voor viool en altviool. Europees esdoorn, buxus of perelaar.

Voor de veelspeler: GelRest (USA) maakt soepele gelkussens voor alle soorten kinstukken en in vele kleuren. Lutherie Leuven heeft ze allemaal in voorraad, en kan ze monteren op uw eigen favorite kinstuk.

Geen overbodige luxe voor fragiele instrumenten: Stretto luchtbevochtiger en hygrometer: alle modellen voor viool/altviool en cello. Ook navulzakjes. Dit is beter dan een humidifierdarmpje, het maakt geen contact met uw instrument.

 

Het zakje 10 min in water leggen, in het doosje sluiten en met de Velcro aan de binnenkant van de kist bevestigen: u bent gerust voor een paar weken.